Glütensiz ekmek tarifi
Ekmek özellikle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından. Ancak özellikle glüten intoleransı ya da alerjisi olanlar için klasik ekmek tarifleri pek de işe yaramıyor. Bu nedenle sizin için nefis bir glütensiz ekmek tarifi hazırladık. Oldukça da pratik olan ekmeğimizi, glütenle problemi olmayanlar da zevkle yiyebilir. İşte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı glütensiz un
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
Glütensiz ekmek tarifi Nasıl yapılır?
Kuru mayayı ılık suyla karıştırıp erimesi ve canlanması için 5 dakika kadar bekleyin.
Bu esnada yumurta, süt, zeytinyağı, şeker ve tuzu derin bir kasede karıştırın.
Aktive olan mayayı ve unu da bu karışıma ilave edip hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini ıslak biz bezle örtün ve mayalanması için 20 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru fırın kağıdı serilmiş baton kek kalıbına aktarın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ekmeği fırına verin.
45 dakika sonra üzeri kızardığında ekmeğiniz hazırdır. Afiyet olsun…