Gendirme tarifi
Gendirme ya da gendime, keşkek yemeğine Nevşehir çevresinde verilen isim. Ancak gendirmenin keşkekten en önemli farkı buğdayın ezilmeden, tane tane bırakılması. Normalde çömlekte ve ateşte pişirilen gendirmeyi evinizde kolayca yapabileceğiniz bir tarife dönüştürdük. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- 250 gram aşurelik buğday
- 1 adet kuru soğan
- Tereyağı
- Salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Gendirme tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tereyağını tavada kızdırıp soğanları hafifçe kavurun.
Üzerine etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Buğdayı ve önceden haşladığınız nohutları da ilave edin.
Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte buğdaylar yumuşayana kadar kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
Gerekirse arada azar azar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
Dilerseniz üzerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…