GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında Poşe Tavuk Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında Poşe Tavuk Tarifi

Fırında Poşe Tavuk Tarifi

Yumuşacık lokum gibi tavuk etinin akşam menüsündeki yeri tartışılmaz. Kolay malzemeleri ve yapımıyla poşe tavuk vazgeçilmeziniz olsun isterseniz, işte sizlere poşe tavuk tarifi, malzemeler, ve yapım aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bütün tavuk

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 limon

Fırında Poşe Tavuk Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sosun iyice işlemesi için tavuğun derisi üzerinde bıçakla çizikler atın.

Limonu ortadan ikiye kesip üzerine tuz serptikten sonra tavuğun üzerini ovalayın. Bu şekilde tavuğun pişerken kokusunu alacaktır.

Karıştırma kabına erittiğiniz tereyağını, biber salçası, yoğurt, baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.

Sosu önce tavuğun et kısmına sonra da deri kısımlarına sürün ve tavuğu fırın poşetine alın.

Kalan sosa iri doğranmış havuç ve patates ekleyerek poşete ilave edin.

Poşetin ağzını bağlayıp kürdanla birkaç yerinden delikler açın. ,

Fırın tepsisine aldıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…