GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında elmalı tavuk baget tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında elmalı tavuk baget tarifi

Fırında elmalı tavuk baget tarifi
Lezzetli ve sunumu oldukça şık bir alternatif...

Lezzetli ve sunumu oldukça şık bir alternatif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 8 adet tavuk baget
  • Yarım su bardağı elma suyu
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında elmalı tavuk baget tarifi Nasıl yapılır?

Yarım ay dilimlediğiniz elma, piyazlık doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve taze kekiği bir kasede karıştırıp bir fırın kabının tabanına yayın. Tavuk bagetlerin her yerine tuz karabiber serpip fırın kabına yerleştirin. Üzerine elma suyunu dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. İnce kıyılmış kekik dalları ile süsleyerek servis yapın.