GeriTatlı Tarifleri Fındıklı kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındıklı kadayıf tarifi

Fındıklı kadayıf tarifi

Giresun’un meşhur fındıklı kadayıfını yemek için gitmeyi beklemeyin. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz fındıklı kadayıfı misafirleriniz çok sevecek. Türk mutfağının en sevilenleri arasında yer alan kadayıfın lezzetini bol fındıkla taçlandırabilirsiniz. Peki fındıklı kadayıf nasıl yapılır? Çıtır çıtır kadayıfla fındığın buluştuğu tatlının tarifi aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş fındık
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon suyu

Fındıklı kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

  • Kadayıflar tepsiye ince bir tabaka halinde serin.
  • Üzerine tereyağı parçaları ekleyin ve fırına sürün.
  • Kadayıfları üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Orta boy tencerede su ve şekeri karıştırarak, bal haline gelene kadar kaynatın.
  • Şerbet kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu da ilave edin ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine hazırladığınız şerbeti ilave edin.
  • Üzerine çekilmiş fındığı da döktükten sonra soğumaya bırakın.
  • Tatlınız hazır.