Ezmeli kebap tarifi
Ezmeli kebap ya da altı ezmeli kebap özellikle Gaziantep ve çevresinde sıklıkla karşımıza çıkan nefis bir yemek. Halep mutfağında da yeri olan ezmeli kebabın yapılışı da aslında köfte yapmak kadar kolay. Yiyenlerin lezzetini unutamadığı ezmeli kebap tarifimiz, hemen aşağıda sizinle tanışmayı bekliyor. Mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu kıyması
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kilogram domates
- 10 adet sivri biber
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Ezmeli kebap tarifi Nasıl yapılır?
Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.
Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.
Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.
Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.
Pişen domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.
Sivri biberleri çok ince doğrayın.
Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.
Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.
Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.
İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.