Etli tirit tarifi
Tavuk ya da kırmızı etle hazırlanabilen tirit tarifi sarımsaklı yoğurt servisiyle akşam yemeğine lezzet katıyor. Evde etli tirit hazırlamak için kızarmış ekmekleri hazırda bulundurmayı unutmayın. Peki, etli tirit tarifi nasıl yapılır? İşte, Başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin birçok yöresinde sofralarda yerini alan etli tirit tarifi ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- 500 gram yoğurt
- 2 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kurutulmuş ekmek
- 2 kaşık tereyağı
- 2 adet defne yaprağı
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Üzerine:
- Köz biber
- Domates
Etli tirit tarifi Nasıl yapılır?
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar tencerede pişirin.
Bayat ekmeği dilimleyip, fırında hafifçe sertleştirin ve 2 santimetrelik kareler halinde keserek servis tabağına aktarın.
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tencereye tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tencereyi 10 dakika sonra ateşten alın. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine dökün.
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
Ayrı bir kasede de sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Etlerin üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından üzerine soğanları koyun.
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...