GeriEt Yemeği Tarifleri Etli balkabağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli balkabağı tarifi

Etli balkabağı tarifi

Türk mutfağında genellikle tatlı olarak karşımıza çıkan balkabağından yemek yapabileceğinizi söylesek inanır mısınız? Çok iddialı konuşmak istemeyiz ama bu etli balkabağı yemeğini tattıktan sonra kabak tatlısı pek ilginizi çekmez olacak. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-4,5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 700 gram balkabağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • Maydanoz

Etli balkabağı tarifi Nasıl yapılır?

Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.