Erişte tarifi
Erişte, Anadolu’nun her yerinde her evde pişen, en sağlıklı ve en lezzetli makarna desek yanlış olmaz herhalde ama Ağrı’nın eriştesi gerçekten bir başka oluyor. İçine yeşil mercimek ve patates ilave edilen Ağrı usulü erişte yapımı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 kase ev yapımı erişte
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1-2 adet patates
- Tereyağı
- Tuz
Erişte tarifi Nasıl yapılır?
Yeşil mercimekleri siyah suyu çıkacak kadar haşlayıp süzün.
Bir başka tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin.
Erişteleri ve mercimekleri bu suda yeniden haşlayıp süzün.
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin.
Geniş bir tencerenin tabanını yağlayın.
Patatesleri tencerenin tabanına yerleştirip üzerine erişteyi aktarın.
Son olarak kızdırdığınız tereyağını gezdirip patatesler kızarana kadar ocakta pişirin.
Yemeğiniz pişince geniş bir tabağa ters çevirip çıkarın.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…