Son Güncelleme:
Enginar tarifi
İlkbaharın geldiği özellikle Ege'de tezgahları dolduran enginarlardan anlaşılır. E dolayısıyla zeytinyağlı enginar da Ege mutfağının en has temsilcilerinin başında gelir. Enginar mevsiminde kolayca yapıp zevkle yiyeceğiniz tarifimize bir göz atmaya ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 6 adet enginar
- 500 gram bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Enginar tarifi Nasıl yapılır?
Enginarları temizleyin. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte haşlayın.
Yemeklik doğranmış soğanı haşladığınız malzemelerle birleştirip enginarı bu iç ile doldurun.
Bir tencereye alıp limonlu su ile 40 dakika kısık ateşte pişirin.