GeriTatlı Tarifleri Elmalı muhallebi kupları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı muhallebi kupları tarifi

Elmalı muhallebi kupları tarifi
Sofranızda ses getirecek bir tatlı!

Sofranızda ses getirecek bir tatlı!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Elmalı muhallebi kupları tarifi Nasıl yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya rendelenmiş elmaları ve şekeri koyup elmalar yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kuplara paylaştırın.

Vanilya hariç tüm muhallebi malzemesini bir tencereye koyup pişirin. Ocaktan alın ve muhallebiye vanilyayı ekleyin. Mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın ve muhallebiyi kuptaki elmaların üzerine ekleyin.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İstediğiniz gibi süsleyin.