GeriEt Yemeği Tarifleri Eli böğründe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eli böğründe tarifi

Eli böğründe tarifi

Kahramanmaraş yöresinden enfes bir yemek tarifimiz var sizin için: Eli böğründe. Kuzu eti, patates ve çeşitli sebzelerle birlikte yapılan eli böğründeyi siz de evinizde yapabilir, bu meşhur yemeğin tadına kendi sofranızda varabilirsiniz. İşte benzersiz yöresel lezzet eli böğründe tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 4-5 adet domates
  • 7-8 adet biber
  • 3 adet patates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 avuç arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tereyağı

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Eli böğründe tarifi Nasıl yapılır?

Eti, tuz, baharatlar ve zeytinyağıyla karıştırıp 1-2 saat dinlendirin.

Patatesleri soyup küp küp doğrayın.

Domates ve biberleri de ufak ufak dilimleyin.

Soğanları ve sarımsakları soyun.

Tüm malzemeleri tepsiye öbekler halinde yerleştirin.

Etin üzerine ara ara çay kaşığıyla küçük tereyağı topları koyun.

Patateslerin üzerine tuz ve baharat serpin.

Zeytinyağı ile salçayı sulandırıp malzemelerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıttığınız fırında 200 derecede pişirin.

Pişme süresi yaklaşık 1,5 saattir. Eğer daha hızlı pişmesini isterseniz etleri önden haşlayıp daha sonra tepside pişirebilirsiniz.