GeriÇorba Tarifleri Ekşili malhıta (Kilis çorbası) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili malhıta (Kilis çorbası) tarifi

Ekşili malhıta (Kilis çorbası) tarifi

Ekşili malhıta, Kilis mutfağına ait bir tür mercimek çorbasıdır. Adını içine eklenen koruk veya limon suyundan alan ekşili mahıta tarifi, farklı bir lezzet arayanlar için tam bir kış çorbası alternatifi olabilir. Ekşili malhıta nasıl yapılır merak edenlere, işte Kilis çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patlıcan veya 6 yaprak pancar
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşili malhıta (Kilis çorbası) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle mercimeği güzelce yıkayın.

Üzerine 8 su bardağı su ilave edin ve ocağa alın.

Kaynayınca, küp küp doğradığınız patlıcanları ilave edin.

Kıvam alana kadar pişirin.

Sonrasında üzerne nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edin.

Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alın.

Sosu için; sarımsak soyun, her dişi ikiye bölün.

Bir tavada zeytinyağını ısıtın.

Sarımsaklar ilave ettikten sonra pembeleşince çorbanın üzerine döküp servis edin.

Afiyet olsun...