GeriTatlı Tarifleri Dudove tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudove tatlısı tarifi

Dudove tatlısı tarifi

Boşnakların geleneksel tatlısı dudove tarifi, Boşnak tatlısı olarak sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Kolay malzemeleri ve yapımı ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz dudove tatlısı özel günlerde kurtarıcınız olabilir. Peki, dudove tatlısı nasıl yapılır? İşte, Boşnak tatlısı dudove tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3- 4 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 bardak su
  • 3 bardak toz şeker

Dudove tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce soğuması için şerbetini hazırlayın.

Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp sürekli karıştırarak şekerlerin erimesini sağlayın.

Şekerler eridiğinde ve kıvam aldığında 2-3 damla limon sıkın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.

Dudove tatlısı hamuru için; yumurtalarla şekeri iyice çırpıp sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, ceviz içi, vanilya ekleyerek karıştırın.

Kontrollü bir şekilde, unu ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak bir kıvam elde edin.

Yağladığınız tepsiye dizdikten sonra üzerlerine çatalla iyice bastırın ve tepsiye aralıklarla dizin.

180 derece fırında kızara kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerne 5 dakika bekleyip soğumuş olan şerbetizi dökün.