Dorayaki tarifi
Dorayaki, Japonların en sevilen ve bilinen atıştırmalık tatlılarından biri. Bir tür pankek sandviçi olarak tanımlayabileceğimiz dorayaki, dünyada da çok popüler. Bunun da iki sebebi var. Birincisi Doraemon isimli çizgi filmdeki baş karakterin sürekli dorayaki atıştırması, ikincisi de Türkiye’de “Umudun Tarifi” adıyla yayınlanan 2015 tarihli filmin dorayaki’nin etrafında şekilleniyor olması. Siz de bu lezzetli pankekleri evde yapmak isterseniz, Türkiye’de bulunan malzemelere uyarlanmış halini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- Yarım paket kabartma tozu
İçine sürmek için:
- 100 gram konserve kırmızı fasulye
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Dorayaki tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kaseye koyun.
Çırpma teliyle çırparak pankek hamuru haline getirin.
Hafifçe yağladığınız tavaya küçük ve biraz kalın tabakalar halinde dökün. (Sandviç yapacağınız için boyutlarının eşit olmasına çalışın.)
Her iki tarafını da pişirdiğiniz pankekleri bir kenara alın.
Anko adı verilen tatlı kırmızı fasulye püresi için suyunu süzdüğünüz kırmızı fasulye konservesini robota alın.
Üzerine şekeri de ekleyip iyice püre haline gelene kadar çekin.
Ardından pankekleri pişirdiğiniz tavaya aktarın.
Tereyağını da ekleyip kıvamı ve rengi koyulaşana kadar pişirin.
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında iyice soğuttuğunuz fasulye püresini iki pankekin arasına koyup sandviç yapın.
Sandviçleri teker teker streç filme sarıp sıkıca bastırın.
Buzdolabında 15-20 dakika daha beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...