GeriPizza Tarifleri Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi

Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi

Deniz ürünlerini sevenler bu malzemeleri makarnadan salataya, çorbadan pilava her yerde kullanıyor. Peki ya pizzalar? Deniz ürünleriyle enfes pizzalar yapabileceğinizi de biliyor muydunuz? Sizin için örnek bir tarif hazırladık, aşağıda bulabilirsiniz. Biz kalamar, ton, somon, karides ve midye kullandık ama siz malzemeleri zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Kolay gelsin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Domates sosu için:

  • 200 gram domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 dal fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • Yarım su bardağı sünme peynir (Antakya yöresi)
  • 3-4 dilim kalamar
  • 6-8 karides
  • 2 dilim somon füme

Süslemek için:

  • 3-4 haşlanmış kabuklu midye

Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Zeytinyağıyla tencereye alın.

İnce kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsağı ekleyip iyice kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat bekletin.

Daha sonra hamuru 25 cm çapında açın ve kenarlarını yükseltin.

Üstüne domates sosunuzu yayın ve parmesan peynirini serpin.

Kalamar dilimlerini, ton balığını, somon fümenizi ve karidesleri dizin.

Isıttığınız fırınınızda 300 derecede kenarları pembe olana kadar pişirin.

Üzerine haşladığınız kabuklu midyeleri serpin ve servis edin. Afiyet olsun...