Croque Madame tarifi
Adından da anlaşılacağı gibi Fransız mutfağının pratik lezzetlerinden olan Crogue Madam, zamandan tasarruf etmek isteyenlere kolaylık sunuyor. Yumurta, jambon ile hazırlanan Croque Madam tarifini özel kılan aslında sosu. Morney sos adı verilen özel bir sosla tamamlanan Croque Madame tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte Croque Madame tarifi detayları...
Yapımı için malzemeler
- 6 dilim tost ekmeği
- 3 dilim jambon
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 6 dilim taze kaşar peyniri
Morney sos için:
- 250 ml süt
- 2 tepeleme çay kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 50 gr küp doğranmış eski kaşar
Üzeri için:
- 3 yumurta
Croque Madame tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle tereyağını eritin. Tavaya tost ekmeklerini alıp iki tarafını da kızartın.
Ardından, tost ekmeğinin içine 2 dilim kaşar ve 1 dilim jambon koyun.
1 dilim tost ekmeği ile üzerini kapatın.
Diğer ekmekleri de bu şekilde hazırladıktan sonra fırın kabına alın.
Morney sosu için; tencereye sütü alın ve unu da ekleyip çırparak kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
İçine tuz, karabiber ve küp küp doğradığınız eski kaşarı ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız morney sosu tostların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yumurtayı tavada sarısını dağıtmadan pişirin ve fırından çıkan tostun üzerine yerleştirip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...