Çoban köfte tarifi
Akşam için ne pişirsem? diye düşünüyorsanız, çoban köfteye bir şans verin. Sebzelerle fırında beraber pişen bu lezzeti çok seveceksiniz. Yanında pilav ve ayranla da nefis bir menü olacak. Peki çoban köfte nasıl yapılır? İşte çoban köfte tarifi ve malzemeli listesi
Yapımı için malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Köftesi için:
- 300 gram kıyma
- 1-2 dilim bayat etmek
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
Çoban köfte tarifi Nasıl yapılır?
Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
Köfte harcınızdan cevizden biraz küçük toplar alıp elinizle yuvarlayın ve buzdolabında bekletin.
Kabak, patates, patlıcan, domates ve sivri biberi köfte ile aynı boyda olacak şekilde küp küp doğrayın.
Sebzeleri doğradıktan sonra baharatlar ve zeytinyağı ile güzelce harmanlayın.
Fırın poşetini unlayın ve sebzeleri içine koyun.
1 kaşık salçayı ile 1 çay bardağı kadar suda eritin ve poşetin içine ekleyin.
Poşeti fırın tepsisine yerleştirin ve sebzeleri yatay olarak düzgünce yayın.
Sebzelerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Poşetin ağzını bağlayın ve üzerine kürdanla birkaç delik açın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra dinlendirin servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...