Son Güncelleme:
Çıtır kabak kızartma tarifi
Ana yemeklerinizin yanında da tüketebileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız bir tarif!
Yapımı için malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 fincan un
- 1 tane yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı süt
Çıtır kabak kızartma tarifi Nasıl yapılır?
Kabaklar ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yavaşça kar haline getirilmiş yumurta akını ekleyin. Kabağı 1 santimetre eninde dilimler halinde kesin. Dilimlerin üzerine tuz ve karabiber ekin. Unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.