GeriÇorba Tarifleri Cimcik hamuru çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cimcik hamuru çorbası tarifi

Cimcik hamuru çorbası tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında olan çorbanın bin bir türlü çeşidi vardır. Bu da Çankırı'ya özgü bir hamur çorbası olan cimcik hamuru çorbası Yapımı oldukça basit olan bu çorba içinde hamur olduğundan tek başına da doyurucu bir özelliğe sahip. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz cimcik çorbasının yapılışı aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kepçe un
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Salça veya pul biber

Cimcik hamuru çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Unu bir kaseye alın ve içine 1 yumurta kırın.

Biraz tuz ve su ile mantı hamuru gibi katı bir kıvamda yoğurun.

Sonrasında hamuru 1 milimetre kalınlığında açın.

Açtığınız hamuru 1,5 santimetre büyüklüğünde kareler şeklinde kesin.

Bu küçük kareleri ortadan sıkıştırıp fiyonk şekline getirin.

Bu esnada 1 litre suyu bir tencerede kaynatın.

Biraz tuz ilave edip hazırladığınız hamuru içine atın.

Hamurlar pişince altını kapatılıp 10-15 dakika tencere içinde bekletin.

Daha sonra 1 kase yoğurt içine bir diş sarımsağı ezerek ilave edin ve yoğurdu iyice çırpın.

Tenceredeki hamurları çıkarıp servis tabaklarına alın.

Sarımsaklı yoğurdu hamurun üzerine dökerek iyice karıştırın.

Bir tavada tereyağının yarısını eritilerek içine 1 yumurta kırı.

Ardından yumurtayı çorbanın üzerine dökün.

Yağın diğer yarısını da eriterek içine damak zevkinize göre salça veya pul biber koyun.

Hazırladığınız sosu üstüne dökün. Cimcik hamuru servise hazırdır. Afiyet olsun...

Arzu ederseniz cimcik hamurunu kurutup daha sonra da tüketebilirsiniz.