GeriEt Yemeği Tarifleri Ciğer şiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ciğer şiş tarifi

Ciğer şiş tarifi

Ciğer en yaygın tüketilen ve en besleyici sakatatların başında geliyor. Arnavut ciğeri, ciğer kavurma, Edirne ciğeri gibi çok çeşitli tariflerde kullanabileceğiniz ciğeri, şişte kebap gibi de pişirebilirsiniz. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerimizde kahvaltıda tüketilen bu kebabı mutlaka deneyin.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ciğer
  • Bir miktar kuyruk yağı
  • Tuz
  • Baharat
  • Soğan

Ciğer şiş tarifi Nasıl yapılır?

Ciğeri temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tuz ve baharatlarla harmanlayın.

Kuyruk yağlarını da aynı şekilde doğrayın. Soğanları dörde bölün.

Malzemeleri şişlere ciğer-yağ-soğan sırasıyla sıkıca dizin. Mangalda çevirerek pişirin.