GeriÇorba Tarifleri Cennet çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası tarifi

Kışın soğuk havalarda içinizi ısıtacak basit ve oldukça şifalı bir tarifimiz var: Cennet çorbası! Mutfağında farklı lezzetler arayanlara harika bir alternatif olan cennet çorbası nasıl yapılır, merak edenlere, işte cennet çorbası tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber

Cennet çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle soğan ve patatesi soyup iri iri doğrayın.

Tereyağını tencerede eritip kızdırın.

Mısır ununu ilave edip 3 dakika kadar kavurun.

Mısır ununa soğan ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.

Tavuk suyu ve suyu da tencereye ekleyip sebzeler yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Sebzeler yumuşayınca çorbayı el blender’ıyla ezin. Eğer kıvamı koyu olursa çorbanıza sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.

Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı ocaktan alın.

Kaselere bölüştürdükten sonra üzerine sıvı yağda kavurduğunuz kırmızı toz biberi gezdirin. Afiyet olsun…