GeriTatlı Tarifleri Cennet çamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cennet çamuru tarifi

Cennet çamuru tarifi

Cennet çamuru, Kilis’in coğrafi işaretli lezzetlerinden. Kentte her dönem tüketilen, özellikle de ramazan ayında sofralardan eksik olmayan bir tatlı olan cennet çamurunu yapmak aslında çok kolay. Birkaç malzemeyle kısa süre içinde yapılabilen cennet çamuru tatlısını siz de sofralarınızda misafir etmek isterseniz, tek ihtiyacınız bu tarif. İşte cennet çamurunun malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
  • 1 rulo kaymak

Cennet çamuru tarifi Nasıl yapılır?

Tepsiyi ocağa yerleştirin ve yağı tepside eritin.

Kadayıfları yağa ekleyip elinizle harmanlayın ve güzelce yağlanmalarını sağlayın.

Bir tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırarak kadayıfları 10 dakika kadar kavurun.

Şekeri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.

Ardından kadayıfları küçük bir tepsiye aktarıp kaşığın arkasıyla bastırarak yerleştirin.

Üzerine parça parça kaymak koyup Antep fıstığı serptiğiniz tatlıyı ılık servis edin. Afiyet olsun…