Cennet çamuru tarifi
Şerbetli tatlı seven herkesin bayılacağı coğrafi işaret tescilli bir tatlı cennet çamuru. Tadı öyle güzel ki, adını Kilis mutfağından bütün dünyaya duyurabilmiş. Yapılışı da oldukça pratik olan cennet çamurunu denemek isteyenler için tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram künefelik kadayıf
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket tereyağı
- 1 kilogram kaymak
- 1 su bardağı su
- 100 gram toz Antep fıstığı
Cennet çamuru tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle künefelik kadayıfı tereyağı ile kavurmakla başlayın. Bu aşamada dikkat edin kadayıflar renk almadan kavurma işlemini bitirin.
Daha sonra su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın.
Kavurduğunuz kadayıfları bir tepsiye dökün ve ortasına bir boşluk açın.
Fıstıkları kadayıfların ortasındaki boşluğa dökün ve güzelce karıştırın. Daha sonra şerbetini azar azar ilave edin.
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Tatlı şerbetini güzelce çektikten sonra üzerine kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.