Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Çatlak patates tarifi
Çatlak patates, patatesle yapabileceğiniz en hafif ve lezzetli eşlikçilerden. Üstelik fırında piştiğinden dolayı çok hafif, malzemeleri de çok sade olduğundan fazlasıyla ekonomik bir lezzet. Püf noktası bebek patates de denen küçük boy patateslerin kullanılması olan çatlak patates, kahvaltıda da sofralara renk katabilir. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram bebek patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Zeytinyağı
Çatlak patates tarifi Nasıl yapılır?
Patateslerin kabuklarını fırçayla güzelce yıkayın.
Çok dağılmayacak şekilde haşlayıp sudan alın.
Ilınan patatesleri fırın kabına dizin.
Üstlerine elinizle bastırarak ezip çatlatın.
Tuz, dilediğiniz baharatlar ve zeytinyağı da gezdirip 200 derece ısıttığınız fırına verin.
Kızaran patatesleri fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…