Son Güncelleme:
Çağla turşusu tarifi
Genellikle bademin ya da kayısının olmamış hali olarak bilinen çağla, ilkbaharın gelişinin en güzel habercisi olabilir. Ömrü yılda birkaç hafta olan bu lezzeti sofranızda daha uzun süre misafir etmek isterseniz, turşu yaparak saklayabilirsiniz. Kıtır kıtır kıvamıyla çağla turşusu, turşuya bakışınızı değiştirecek.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram çağla
- 1 litre sirke
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Limon tuzu
Çağla turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Çağlayı yıkayıp temizledikten sonra kaynar suda iki taşım kaynatın. Sirkeli su ile ovarak yıkadığınız çağlaları süzüp durulayın.
Çağlaları büyük bir cam kavanoza yerleştirin arasına sarımsakları üzerine ise su ve kaya tuzu ile kaynattığınız sirkeyi dökerek 1 hafta kuru ve serin yerde muhafaza edin.