GeriTatlı Tarifleri Bulamaç tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulamaç tatlısı tarifi

Bulamaç tatlısı tarifi

Muhteşem bir mutfağa sahip Isparta’ya ait muhteşem bir tatlıyla sizlerleyiz. Hemen her evde bulunan birkaç malzemeyle kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetine doyum olmayan bulamaç tatlısı nasıl yapılır? Her tadanın bayıldığı bulamaç tatlısı tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çorba Kaşığı Un

Üzeri İçin:

  • 1 Çay Bardağı Ceviz
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Bulamaç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Su, şeker ve unu derin bir kaba alın.

Malzemeleri unun pütürleri gidene kadar çırpın.

Ardından ocağa alıp ağır ağır karıştırın.

Göz göz oluncaya kadar pişirin.

Tatlı sıcakken üzerine tereyağı kızdırılıp dökün.

Kaselere aldıktan sonra bulamacın üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.