GeriKek Tarifleri Brownie tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brownie tarifi

Brownie tarifi

İşte kaydetmeniz gereken bir brownie tarifi... Bu tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu hazırladı. Üzerinde dondurmayla gerçekten nefis oluyor. Bizim tarifimizde ahududu ve yaban mersini var ama siz dilerseniz çilek ya da vişne de kullanabilirsiniz, onlar da çok yakışıyor. Malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kadar vişne veya ahududu veya yaban mersini veya çilek

Brownie tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın.

Bir tavada tereyağını eritin ve kenara alın, ardından içine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

Yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak çikolatayı ekleyin.

Un ve vanilyayı da ekleyip çırpın.

Brownie tarifi

Yağlanmış fırın kabına harcı dökün, dilediğiniz kadar meyveleri harcın üzerine düzgünce serpiştirin

180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun...