GeriEt Yemeği Tarifleri Bodrum kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bodrum kebabı tarifi

Bodrum kebabı tarifi

Et sevenleri mutlu edecek bir tarifimiz var: Çökertme kebabı da denen Bodrum kebabı… Çıtır çıtır patateslerin etlerle birleşmesiyle oluşan ve yoğurtlu sosuyla tamamlanan harika bir yemek olan Bodrum kebabı herkesin denemesi gereken bir tarif…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram biftek veya bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için:

  • 500 gram patates

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Servis için:

  • 1-2 diş sarımsak
  • Süzme yoğurt

Sos için:

  • Sıvı yağ
  • Pul biber

Bodrum kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etlerinizi ince jülyen kesip derin bir kaba alın.

Etleri sosla harmanlayıp 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz etleri tavaya alın.

1 çay bardağı sıcak su ekleyin ve yüksek ateşte pişirin.

Etler pişerken zevkinize göre tuzu ayarlayın.

Etler pişerken patatesleri ince doğrayın ve kızgın yağda kızartın.

Servis için önce patatesleri tabağa alıp etleri de ortaya ekleyin.

Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin.

Hazırladığınız sosu etlerin üstünde gezdirin.

Son olarak kızdırdığınız yağ ve pul biberli sosu da üstüne ekleyin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…