Biberli İtalyan makarna tarifi
Biberin tadına doyacağınız enfes bir İtalyan makarna tarifi!
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dövülmüş karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Biberli İtalyan makarna tarifi Nasıl yapılır?
Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, sıvı yağ, tuz ve dövülmüş karabiberi içine atın. Hiç su koymadan çok sert bir hamur yapın. Hamuru naylon torbada 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olacak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Keskin bir bıçakla ruloyu yarım ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. En az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın.
Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekletin ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın. Haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştırın. Eğer varsa rendelenmiş eski kaşar veya parmesan peyniriyle servis yaparken serpiştirelim.