Beyaz çikolatalı pasta tarifi
Özel günlerinize bu pratik pasta tarifi ile lezzet katabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 200 gram beyaz çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Beyaz çikolatalı pasta tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaları toz şekerle 5 dakika çırpın. İçine eritilmiş tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış pasta kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra keki enlemesine ikiye bölün.
Beyaz çikolatayı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Çikolatanın yarısını rendenin iri tarafıyla, diğer yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin. 3 bardak sütü kaynatın, rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin. Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı önce mikserde çırpın. Sonra karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi ilave edin. Hepsini çırpın, elde ettiğiniz kremayı kekin aralarına sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün.
İki saat buzdolabında bekletip servis yapın.