GeriHamur İşi Tarifleri Bayburt ketesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayburt ketesi tarifi

Bayburt ketesi tarifi

Biraz hamur açma yeteneğiniz varsa Bayburt ketesi kahvaltılıkların ve beş çayına yakışacak harika bir tarif olabilir. Hem sağlıklı hem lezzetli Bayburt ketesi nasıl yapılır merak ediyorsanız, meşhur Bayburt ketesi tarifi ve yapım aşamaları için doğru adrestesiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı su 3 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aralarına sürmek için tereyağı

İçi için;

  • 250 gr tereyağı
  • Yeteri kadar un

Bayburt ketesi tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce hamuru malzemeleri birleştirip yoğurun.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

Sonra üzerini poşetle kapatarak on dakika dinlenmeye bırakın.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın.

Tereyağını eritin ve undan azar azar katarak kavurun.

Hamurunuzu alıp oklavayla teker teker açıp içine önce tereyağı, sonra iç malzemeden koyup rulo yapıtıktan sonra kıvırın.

Üzerine çatal çizikleri atıp yumurta sarısı sürün.

250 derecelik önceden ısıtılmış kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun....