GeriHamur İşi Tarifleri Bayat ekmek mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmek mantısı tarifi

Bayat ekmek mantısı tarifi

Ekmek israfını önlemek hepimizin çok önem verdiği bir durum. Bunu yapmanın en kolay yolu da bayatlayan ekmekleri çöpe atmak yerine değerlendirmenin yollarını bulmak. Bayat ekmek mantısı bunu en lezzetli yoldan yapabileceğiniz bir tarif. İşte dilerseniz yoğurtsuz da servis edebileceğiniz çıtır çıtır, doyurucu bayat ekmek mantısı tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3-4 dilim kurumuş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Sarımsaklı yoğurt

Bayat ekmek mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.

Islattığınız ekmekleri yoğurma kabına alıp elinizle parça parça yapın.

3-4 dilim kuru ekmeği robotta galeta unu gibi incecik çekin.

Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre ekleyin.

Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin. (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok.)

Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.

Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.

Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.

Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.

İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.

Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Afiyet olsun...