GeriAtıştırmalık Tarifleri Bayat ekmek köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmek köftesi tarifi

Bayat ekmek köftesi tarifi

Bayat ekmek köftesi, et veya kıyma kullanmadan hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet. Çeşitli baharatlar ve rendelenmiş kaşar peyniriyle de lezzetini katlayan bu nefis yemek vejetaryenlerin de çok seveceği bir alternatif. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda bayat ekmek köftesi tarifi... Haydi mutfağa!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Bayat ekmek köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Ekmekleri suyla ıslatın. Dilerseniz sütle de ıslatabilirsiniz.

Suyunu sıkıp bir kaseye alın.

Üzerine diğer malzemeleri ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıvamı çok sulu olursa galeta unu da ilave edebilirsiniz.

Köftenizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil verin.

Ardından her iki tarafını da yağda kızartın.

Kızarınca havlu kağıt üzerine alıp yağını salması için bekletin.

Yağını saldıktan sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...