Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Barbun kızartma tarifi
Tavada balığın keyfi başkadır. Hele ki bu balık barbunsa... Pembeliğiyle tezgahları renklendiren barbun, lezzetiyle de sofralarınızı şenlendirecek. Tek yapmanız gereken balıklarınızı una bulayıp kızgın yağda kızartmak. Çıtır çıtır olan barbun kızartmayı yemeye doyamayacağınızdan eminiz.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram barbun
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Ayçiçeği yağı
Barbun kızartma tarifi Nasıl yapılır?
Balıkları ayıklayıp, üzerindeki pulları temizleyin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Un, toz biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın.
Balıkları unlu karışıma bulayıp, ısınan yağda kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.