GeriBalık Tarifleri Barbun kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Barbun kızartma tarifi

Barbun kızartma tarifi

Tavada balığın keyfi başkadır. Hele ki bu balık barbunsa... Pembeliğiyle tezgahları renklendiren barbun, lezzetiyle de sofralarınızı şenlendirecek. Tek yapmanız gereken balıklarınızı una bulayıp kızgın yağda kızartmak. Çıtır çıtır olan barbun kızartmayı yemeye doyamayacağınızdan eminiz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram barbun
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Barbun kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları ayıklayıp, üzerindeki pulları temizleyin.

Yıkayıp suyunu süzün.

Un, toz biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

Ayçiçeği yağını tavaya alıp iyice ısıtın.

Balıkları  unlu karışıma bulayıp, ısınan yağda kızartın.

Sıcak olarak servis yapın.