Balık çorbası tarifi
Lezzetli etiyle ünlü lagos balığının kızartması, buğulaması, çorbası gibi birçok çeşidi var. Muğla’nın zengin mutfağına ait balık çorbası da büyük balıkların kafa etinden yapılıyor. Özellikle de muhteşem lagos eti çorbayı daha da lezzetlendiriyor. Hemen her yörede farklı balıklarla hazırlanan balık çorbası nasıl yapılır? Hem doyurucu hem de sağlıklı balık çorbasını mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 adet lagos balığı kafası
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 3 dal kereviz sapı
- 2 adet havuç
- Maydanoz
- 1 adet limon
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Balık çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Balık kafasını yıkayın ve temizleyin.
Geniş bir tencerede su kaynatın ve temizlediğiniz balıkğı suya alın.
Bütün soğan, doğranmış patates, havuç, kereviz sapı ve maydanozu da kaynayan suya ilave edin.
Malzemeleri yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirin.
Süzülen çorbaya, tereyağını eklenerek tekrar ocağa koyun.
Çorba koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
Ayrı bir kapta limon suyu, yumurta sarısı ve unla çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Terbiye malzemesini, çorbadan aldığınız bir miktar su ile incelterek kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
8-10 dakika daha pişirdikten sonra çorbanız hazır.
Afiyet olsun.