Son Güncelleme:
Ayvalı kereviz salatası tarifi
Ayva da kereviz de kış aylarında bolca bulunan, şifa deposu ürünler. Bu ikili yanlarına yoğurt ve cevizi de aldıklarında ortaya öyle nefis bir salata çıkıyor ki... İsterseniz ekmeğin üzerine sürüp kanepe yapın, isterseniz başka bir yemeğin yanında tüketin, isterseniz de hafif bir ana yemek olarak yiyin. Her şekilde çok beğeneceğinizden emin olduğumuz ayvalı kereviz salatasının tarifi hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 büyük boy kereviz
- 1 orta boy ayva
- Birkaç diş sarımsak
- Zeytinyağı
- İsteğe göre limon suyu
- Taze zencefil rendesi,
- Dövülmüş ceviz
- 500 gram süzme yoğurt
Ayvalı kereviz salatası tarifi Nasıl yapılır?
Kereviz ve ayvanın kabuklarını soyun. Rendenin büyük tarafı ile rendeleyin. İçerisine sarımsak ve zeytinyağı ekleyin. İsteğe göre, limon suyu, taze zencefil rendesi ve ceviz de ekleyebilirsiniz.
Son olarak 500 gram süzme yoğurdu salatanın üzerine dökerek servis yapın.