Artan etten beğendili tas kebabı tarifi
Tas kebabı, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri. Daha çok patates püresi ile servis edilen bu nefis lezzetli közlenmiş patlıcanla da ayrı bir güzel oluyor. Ayrıca önceki akşamdan kalan etinizi de kullanarak daha pratik hale getirebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, işte tarifi... Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Beğendi için:
- 4 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Tas kebabı için:
- Kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
Artan etten beğendili tas kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları fırında közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine unu ekleyip karıştırarak kavurun.
Rengi değişince karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyin.
Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve içine közlediğiniz patlıcanlarla rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın.
Tas kebabı için soğanı ince ince doğrayın ve tereyağını eritip, bir miktar da zeytinyağı ekleyin.
Soğanlar pembeleşince etleri ve baharatı ekleyin.
Üzerine salça ve suyu da karıştırıp ilave edin. Kısık ateşte bir süre pişirin.
Servis ederken önce beğendiyi tabağa alın, üzerine etleri paylaştırın.
Afiyet olsun...