GeriKurabiye Tarifleri Anne kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anne kurabiyesi tarifi

Anne kurabiyesi tarifi

Dışı kıtır içi de yumuşacık anne kurabiyesi gibisi yoktur. Fırını açtığınız anda portakal veya limon kokusuyla evinizi saracak bu nefis kurabiyeler sıcacık bir bardak çayın yanına da çok yakışıyor. Dilerseniz ceviz de ekleyerek lezzetini farklılaştırabilirsiniz. İşte tadına doyamayacağınız nefis anne kurabiyesi tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Anne kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt, şeker, sıvı yağ, yumurta ve limon veya portakal kabuğu rendesini geniş bir kaseye alın ve yoğurmaya başlayın.

Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.

Üzerine de yumurta sarısı sürüp şekere bulayın.

Son olarak  tepsiye dizip fırına verin.

Afiyet olsun...