Alinazik tarifi
Alinazik, et ve köz patlıcanın bir araya geldiği harika bir lezzet. Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri olan Alinazik görünümüyle de sofranızın yıldızı olacak. Peki Alinazik nasıl yapılır? İşte Alinazik tarifi ve malzeme listesi...
Yapımı için malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 500 gram kuzu eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Alinazik tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak etinizi satırla incecik hale getirin.
Kırmızı biberleri blender'dan geçirerek inceltin.
Et, kırmızı biber, tuz ve pul biberi bir kapta yoğurun.
Harcınızı dinlendirdikten sonra kebap gibi şişe serin.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
Tereyağını bir tavada eritip patlıcanları ilave edin.
Daha sonra da sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırıp servis tabağına alın.
Etinizi mangal veya ocakta pişirin. Etiniz piştikten sonra yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine koyun.
En son tereyağı, pul biber ve kırmızı toz biberi tavada kavurun ve sosunuzu etin üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun...