GeriMakarna Tarifleri Acı soslu makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acı soslu makarna tarifi

Acı soslu makarna tarifi

Acı sevenlerin kolayca hazırlayabilecekleri lezzetli bir makarna tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • Bir miktar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı katı yağ
Sos için:
  • 5-6 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İstenilen miktarda tuz
  • 1 paket et bulyon
  • 1 diş sarımsak

Acı soslu makarna tarifi Nasıl yapılır?

Geniş çaplı bir çelik tencereye suyu, tuzu ve sıvı yağı ilave edip yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 1 paket spagettiyi kırmadan suya atın.

Domatesleri ve sarımsağı geniş bir kaba rendeleyin. Ortalama 7-8 dakika haşladığınız makarnayı süzgece alın. Tencereye tereyağını alın ve eridikten sonra 1 adet bulyonu ufalayarak yağa ekleyin. Hemen ardından domates ve sarımsak rendesini ilave edin. Ateşin altını orta dereceye alıp domatesi pişmeye bırakın.

Yaklaşık 2 dakika sonra domatese baharatlarını ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra süzülmüş olan makarnayı tenceredeki sosun içine dökün. Sosla bütünleşinceye kadar karıştırın.