Aşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
E. coli bakterisinin ölümle dahi sonuçlanabilen ağır hastalıklara sebep olması endişeleri artırıyor. Peki bu konuda neler bilmeliyiz? E. coli salgınlarından korunmak için neler yapabiliriz?
Google ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirmek için sarımsak ve soğanın sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Günümüzde ekran karşısında tek başına yemek yemek oldukça yaygın bir durum haline geldi. Ancak araştırmalar aile üyeleriyle ve arkadaşlarla yemek yemenin aşırı yemeyi önlediğine ve kişiyi daha mutlu ettiğine işaret ediyor. İşte ayrıntılar...
Henüz bir yaşında olan küçük kızın önce iştahı azaldı, sonra uykuları yok oldu ve ateş başta olmak üzere soğuk algınlığı benzeri semptomlar yaşamaya başladı. Gerçek ise kan testleri sonrası ortaya çıktı; küçük kız lösemiydi.
Son dönemde kiralık konut piyasasında yaşanan gelişmeler, kiracı ve ev sahipleri arasında gerginlikleri artırıyor. Şimdi ise kiralık ev ilanlarının olduğu sitelerde, zam pazarlığı ya da dava süreciyle uğraşmak istemeyen mülk sahipleri, evlerini bir ya da iki yıllığına kiraya vermek istiyor. Peki ev sahipleri böyle bir hakka sahip mi? Kiracılar nasıl bir yol izlemeli?
Çeşitli sebeplerle antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz ancak bu ilaçlar bağırsak mikrobiyomumuzda hasara yol açabilir. Antibiyotik kullanırken çoğumuz bağırsaklarımızdaki iyi bakterilerin öldüğünü düşünüp “Hasarı en aza indirmek için ne yapabilirim?” diye düşünüyoruz.
ABD'nin Utqiagvik kasabasının sakinleri, her yıl şu dünyada çok az kişiye nasip olan bir tecrübe yaşıyor. Kasabada güneş bir gün batıyor ve haftalar boyunca doğmuyor. Güneş dün yine son kez battı ve doğduğunda ülkede başkan dahil her şey değişmiş olacak. Peki bu koşullarda hayat nasıl geçiyor? Sonu gelmeyen bir karanlıkta yaşamak insanları nasıl etkiliyor?
Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı vakaları artış gösteriyor. TikTok’ta Dr. Mom olarak bilinen aile hekimi Jessica Kiss, bu dönemde hastalıklardan korunmak için beş tuhaf sağlık önerisine bulundu. İşte soğuk algınlığını önlemenin beş yolu…
Avustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
Bir bilim insanı, umumi tuvaletlerde asla el kurutma makinesi kullanmamanız ve bunun yerine her zaman kâğıt havlu tercih etmenizin iğrenç nedenini ortaya çıkardı. Bu haberi okuyunca bırakın el kurutma makinesi kullanmayı, umumi tuvaletlere girmeyi dahi bir kez daha düşüneceksiniz.
Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, rahatsızlık veren şikayetlerin ertelenmemesi ve doktorların tavsiyelerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Akciğer kanserini erken evrede, evre 1'de yakalayamıyoruz. 2. evre, 3. evre hatta 4. evre gibi ilerlemiş bir evrede yakalıyoruz. Şikayetlerimizi ötelemeyelim ve bu konuda bilgi sahibi olan hekimlerimize güvenelim. Ameliyatı olmamız gereken dönemde olalım. Hekiminiz, ikinci kez geldiğinizde ben sizi ameliyat edemiyorum demesin" dedi.
Soğuk duşun sizi kışa hazırladığını duymuş muydunuz? Düzenli olarak soğuk duş yapmak, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra metabolizmanıza etkisi ile şeker seviyelerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı oluyor.
Son yıllarda sosyal medyada popüler hale gelen kütletme videoları, eğlenceli ve masum bir işlem gibi görünse de ciddi sağlık riskleri taşıyor. Kontrolsüz yapılan bu işlemler, omurga sağlığını tehlikeye atarak felç gibi geri dönülmez sorunlara yol açabiliyor.
Son dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
Havaların soğumasıyla birlikte norovirüs vakalarında artış gözlemleniyor. İngiltere'de son iki haftada vaka sayısı beşte bir oranında yükselirken, Türkiye'de de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, norovirüsün grip ve Covid gibi diğer virüslere benzer şekilde kolayca mutasyona uğrayabildiğini vurgularken, dünya genelinde her yıl bu virüs nedeniyle yaklaşık 200 bin ölüm gerçekleştiği konusunda uyarıyor. Peki, norovirüsün belirtileri neler? Nasıl yayılıyor, ne kadar süre varlığını sürdürüyor ve en çok hangi yaş grubunu etkiliyor? Bunun gibi pek çok soruyu Doç. Dr. Hüsrev Diktaş ile mercek altına aldık.
Normal kafeinli kahvenin sağlık açısından pek çok faydası var. Peki kafeinsiz kahve içmenin bir anlamı var mı?