Gaziantep Gastronomi Festivali’nden sonra geçen hafta sonu Antalya’daki benzer festivali de izledik. Her iki belediyenin açıklamalarına göre, uluslararası çaptaki etkinliklerin ilkini 2.5 milyon, Antalya’dakini de 800 bin lezzet tutkunu izledi. Her ikisi de birer rekor sayılıyor. 70 ülkeden yaklaşık binlerce lezzet tutkunlarının yanında 300 ünlü ve Michelin yıldızlı şefleri de tanıdık, çalışmalarını gördük.
#Gaziantep Gastronomi FestivaliKahvaltı sofralarının yanı sıra salatadan hamur işine pek çok lezzette yeri vardır, zeytinin. Hem besleyici olması hem de yiyeceklere muhteşem bir tat katması, zeytini baş tacı yapmıştır. İşte sofraların ve enfes lezzetlerin vazgeçilmezi zeytinin çeşit çeşit tariflerini sizi için derledik...
#Zeytinİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#ModaKapadokya’ya ilk görüşte vurulan ne ilk ne de son kişiyim. Bir kez giden, vadiler arasında dolaşırken başka bir boyuta geçen birinin bu görsel şöleni unutması mümkün mü? Hele de son gidişimdeki gibi nisan ortasında karla uyanıp üç günde üç mevsimi birden yaşarsa...
#Müge AkgünBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı Pastaİlk günden beri dış pazarda Türkiye’nin ancak ‘özellikli’ ürünlerle başarı kazanabileceğini savunduklarını belirten Alhatoğlu Zeytinyağları’nın ortaklarından Mustafa Alhat, buna örnek olarak ürettikleri “Kidsolio” zeytinyağıyla ilgili de bilgi verdi.
#İzmirRamazan Bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçti ama bu cuma başlayacak Kurban Bayramı’nda, tabiiki tedbirlerle, sevdiklerimize kavuşacağız. Belki başında uzun uzun oturamasak bile güzel bir bayram sofrası kurabileceğiz. Lezzetli bir bayram için şeflerden menü önerileri ve tarifler aldık.
#GazetehaberleriRamazan günleri tatillerle denk gelince çalışanlar için iftar sofrası hazırlamanın keyfi bir başka oluyor. Hafta içi yoğunluktan hazırlanamayan yemekler de böyle günlerde menüye dahil edilebiliyor. Sizin tarafta da durum aynıysa, iftar menüsü için hazırlaması biraz zaman alsa da lezzeti her şeye değen yemeklerimizden nefis bir liste hazırladık. İşte karşınızda 1 Mayıs iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemÜlkemiz doğal güzellikleri, tarihi-kültürel dokusu, misafirperver halkı ve turizmde sunulan servis kalitesiyle ön plana çıkıyor. Tüm bu pozitif özelliklerin yanı sıra, sıra dışı festivalleriyle de hem yerli, hem de yabancı turistleri cezbediyor. İşte Türkiye’nin dört bir yanından sıra dışı ve bir o kadar da keyifli festivaller...
#Türkiye FestivaliGirit Osmanlı’dan kopunca büyük acılarla Türkiye’ye gelen göçmenler başta Çukurova olmak üzere Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarına serpiştirildi. Mübadillerle birlikte yepyeni bir yemek kültürü de taşındı bu topraklara. Giritliler mutfakları kadar uzun ömürleriyle de dikkat çekti. Uzmanlar Girit Diyeti adıyla literatüre giren otçul mutfağın bunda büyük rolü olduğunu söylüyor. Mübadil çocuğu Yüksel Hançerli ‘Girit Mutfağının Çukurova’daki İzleri’ kitabıyla bu mutfağın peşine düştü
Bu yemekler bildiğiniz yemeklerden değil, çünkü hepsinin malzemesinde şarap var. Bu yazı da bildiğiniz şarap yazılarından değil. Çünkü konusu ‘‘Şarap ve yemek’’ değil, ‘‘Şarap katılmış yemekler!’’ Tatlısından tuzlusuna, et yemeğinden pilavına kadar bu lezzetler sayesinde şarabı içmiyor, ısıra ısıra yiyorsunuz. Buyrun size şaraplı bir yılbaşı mönüsü.