“Artık iyice yaşlandı”, “Bu yaşta unutması normal”, “Anılarını döne döne anlatmayı zaten sever” gibi cümleler gündelik hayatınızın önemli bir parçası mı? Belki de böyle diyerek o yakınınıza alzheimer tanısı konmasını geciktiriyor olabilirsiniz?
#GazetehaberleriUzmanlar hangi yaşta hangi egzersizin yapılması gerektiğini açıklardı. Buna göre, 1-4 yaş arasında gün içinde 180 dakika süreyle aktif olunmalı. 5-11 yaş aralığında ip atlama ve jimnastik yapılmalı, 12-18 yaş aralığında tempolu dans ve yoga yapılmalı, yetişkinler haftada en az üç gün dayanıklılık egzersizleri yapmalı.
#Egzersizİyi beslenseniz de, uykunuzu tam alsanız da, stresten uzak kalmayı başarsanız da egzersizin yerini hiçbir şey dolduramaz. Hele de 50’li yaşlarda ‘egzersiz’ yaşamın olmazsa olmazı haline gelmeli. Araştırmalar gösteriyor ki aktif bir hayat ve düzenli egzersiz alışkanlığı ömrü uzatıyor...
‘Hayatı Uzatmanın Sırları’ Osman Mütfüoğlu’nun 11. kitabı. <br> Ustalık dönemi kitabı olarak adlandırıyor. <br> Artık hekimden çok, filozof gibi konuşuyor. <br> Bu kitabında, sadece bedeni değil, insan ruhunu da iyileştirmenin öneminden söz ediyor: İntegratif-bütüncül sağlık yaklaşımı...
Hiç yolunuz Maçka’daki Demokrasi Parkı’na düştü mü? <br><br>Sabahın erken saatlerinde burada onlarca insan spor yapıyor. Kimileri parkı boydan boya koşarken, diğerleri parkın sonundaki koşu parkurunu tercih ediyor. Ama aletler üzerinde çalışanlar da yok değil.