Yüksel Pazarkaya haberleri sayfasında Yüksel Pazarkaya hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 148 Yüksel Pazarkaya haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Almanya’ya 1958 yılında öğrenci olarak gelen, sonraki yıllarda Türklerin gözü, kulağı, sesi olan WDR’deki ‘Köln Radyosu’ olarak bilinen Türkçe programları bölümünün yıllarca yöneticiliğini yapan Yüksel Pazarkaya da “gerçek göç hikâyeleri’ni anlattı.
#Almanya-TürkiyeYurtdışında en çok gittiğim ülke Almanya’dır. Frankfurt Kitap Fuarı’nın çok eski bir ziyaretçisiyim. Almanya denildiğinde göç kavramı tartışılır. Oradaki yazarlardan söz edilir. Ne yazık ki Türkiye’de onların kitapları çok bilinmez, yayınlananlar da gerekli ilgiyi görmez.
#Bekir YıldızAlmanya’daki göçmen kökenli kabare sanatının öncüsü Şinasi Dikmen’in eşi Ayşe Aktay’la birlikte Frankfurt’ta kurduğu kabare tiyatrosu 25’inci yılını özel bir programla kutladı. Aynı zamanda Dikmen’in 75’inci yaş gününe ve Almanya’ya gelişinin 50’nci yılına denk gelen kutlamada uzun bir aradan sonra yeniden sahne alan Şinasi Dikmen, ‘Die Kaes’i, “Alman mizahına Türkler’den kalkınma yardımı” yapan bir kurum haline nasıl getirdiklerini, acı ve tatlı günleri ve olayları anarak espirili bir dille anlattı.
#AlmanyaBUGÜN gazeteci, fotoğraf sanatçısı dostum Lütfü Dağtaş’ı dinliyoruz: “Bir zamanların İzmir’inin toplumsal yaşamında onca yoksunluğa karşın dayanışma görürüz. Yoksulluk ve yoksunluk denildiğinde barınma konusu önde gelir. Barınma, yoksul Müslümanlar için olduğu kadar, İzmir’in yerli halkından Yahudiler, Ermeni ve Rumlar için de büyük sorundu. Sorun ‘aile evleriyle’ çözüldü. Yoksul Müslümanlar aile evlerinde, Yahudiler yahudihanelerde, Rumlar rumhanelerde kalırdı. Bekar erkeklerin adresi bekar evleriydi. İzmirliler, yahudihaneye ‘Yavuthane’ derdi.
#1Almanya’ya 1958 yılında öğrenci olarak gelen, sonraki yıllarda Türklerin gözü, kulağı, sesi olan WDR’deki ‘Köln Radyosu’ olarak bilinen Türkçe programları bölümünün yıllarca yöneticiliğini yapan Yüksel Pazarkaya da “gerçek göç hikâyeleri’ni anlattı.
#Almanya-Türkiyeİyi bir yazarın iyi yazarlar üzerine yazması kendisi için risklidir. Çünkü hem öznel yargılarını yazacak hem edebiyat tarihindeki yerini es geçmeyecektir. İşte Hans Magnus Enzensberger’in ‘Hayatta Kalma Sanatçıları-20. Yüzyıldan 99 Edebi Vinyet’i böyle bir kitap.
#KitapBurçlar her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Bu nedenle 24 Şubat tarihinde doğanlar da hangi burç olduklarını merak etmektedir. Bu sebeple internet üzerinden konu ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. 24 Şubat hangi burç ve burcu ne? 24 Şubat tarihte bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#24 Şubat Hangi Burç Ve Burcu Ne?Yazar, eleştirmen pek çok dostum aynı zamanda yayınevi kurarak bu alanda da kültür dünyamıza büyük emek verdiler. Demirtaş Ceyhun, Fahir Onger, Muzaffer İlhan Erdost ve Hayati Asilyazıcı bunlardan birkaçı. Yazdıkları ve yayımladıkları kitaplarla bir kez daha hatırlatmak istiyorum onları.
#Demirtaş CeyhunYaklaşık 750 bin ziyaretçi sayısıyla geçen yıl rekor kıran Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın 37’ncisi yarın TÜYAP Büyükçekmece’de başlıyor. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temasıyla 18 Kasım’a kadar yüzlerce imza günü ve etkinliğe ev sahipliği yapacak fuarın bu yılki onur yazarı, Türk edebiyatının büyük ismi Selim İleri olacak.
#37. İstanbul Kitap FuarıRutinin koşturmacasına mola verme şansı yakaladığımız tatiller, sadece dinlenme ve eğlenme fırsatı değil; kitaplarla uzun uzun vakit geçirebildiğimiz o müthiş anlar aynı zamanda... Sene boyunca, hatta bazen uzun yıllar boyunca okumayı ertelediğimiz, kapağını kaldırmak için sabırsızlandığımız bir dizi kitapla baş başa kalabilmenin en güzel fırsatı. Eleştirmen, yazar ve kitap ekleri editörlerine ‘tatil çantasına atmalık’ kitapları sorduk. Klasiklerden güncel romanlara, şiirlerden eleştiri kitaplarına çeşit çeşit öneri çıktı ortaya. İyi tatiller ve uzun okumalar dileriz!
#YAZİzmir Kitap fuarı, birçok yazarın katılımıyla başladı. Geçtiğimiz yıl yoğun talep gösterilen fuarı 444 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl da yoğun katılım gerçekleştirilmesi bekleniyor. 14-22 Nisan tarihleri arasında saat 11.00-20.00 arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan fuarın konumu Kültürpark olacak. Peki, İzmir Kitap Fuarı etkinlik takvimi çerçevesinde hangi yazarlar katılım gösterecek ve imza günleri ne zaman gerçekleşecek? İşte, bazı detaylar
#İzmir Kitap FuarıCemal Süreya’nın kendisini layık gördüğü ‘lord’ unvanından ‘kültür sanatın cumhurbaşkanı’na onlarca sıfat sayabiliriz Doğan Hızlan için. Yıllardır çalıştığı Hürriyet’teki günlük kültür-sanat yazılarından haftalık/aylık dergilerdeki ‘oylumlu’ makalelere okuruna ‘hata yaptırmayan’ bir kılavuz o. 80’inci yaşını kutladığı şu günlerde art arda çıkan dört kitabı vesilesiyle ‘Doğan Hızlan dili ve edebiyatı’na buyurun...
#Kitapsanat