Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüBesin değeri oldukça yüksek olan yeşil mercimek, bolca mineral ve vitaminler içerir. Düşük kalorili olması ve uzun süre tok tutması sebebiyle kilo vermek isteyenleri de mutlu ediyor. Spor yapanlara ise kas kütlesini artırıcı etkileriyle fayda sağlıyor.
#MercimekBirçoğumuz daha öğle yemeği saatinde akşam yemeği için ne pişireceğimizi düşünmeye başlıyoruz. Siz de aynı durumdaysanız çok doğru bir yere geldiniz. Hürriyet Lezizz günün menüsü akşam yemeği için ne pişireceğine bir türlü karar veremeyenler için çok faydalı bir yol gösterici. Çorbadan tatlıya çeşit çeşit yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsü huzurlarınızda. Afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemAnavatanı Mezopotamya ve çevresi yani bizim coğrafyamız olan mercimek, dünyada tarımı en önce başlamış bakliyatların başında geliyor. Günümüzde de önemli bir miktarı Türkiye'de üretilen mercimekle yapılabileceklerin sınırı yok desek yeridir. Sarısı, kırmızısı, yeşili hatta siyahıyla farklı tariflere farklı tatlar ve dokular kazandıran mercimeği pişirirken çok işinize yarayacak bazı temel bilgiler derledik.
#Mercimek ÇeşitleriHer yörenin birbirinden lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Ancak tüm yörelerin yemekleri farklılık göstermektedir. Siz de farklı bir şehre gideceğiniz zaman şehirde bulunan yemekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sivas yemekleri - Sivas'ta ne yenir ve neyi meşhur? Sivas mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Sivas'a gitmeyi düşünüyor iseniz öncesinde yemekleri ile ilgili olarak tüm detayları derledik.
#Sivas Yemekleriİçimi güzel, harika bir çorba.. Hem mercimek, hem hazırladığınız hamur parçalarıyla bambaşka. Mercimekli hamur çorbası farklı bir çorba denemek isteyenler için önerilir. İşte, Ramazan'ın son gününde sizler için hazırladığım kolay ve pratik tariflerden oluşan iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüAdıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Sakala Çarpan ÇorbasıBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenOsmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinden Hudeybiye çorbası, Hürriyet Lezizz yazarlarımızdan Rüzgar Sünbül özel tarifiyle huzurlarınızda… Özellikle Ramazan menülerine çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte Hudeybiye Çorbası malzemeleri ve hazırlanışı…
#Hudeybiye ÇorbasıSoğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek "Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır" dedi.
#ÇorbaTutmaç çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenlerin favorilerinden. Erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu gibi malzemelerle hazırlanan tutmaç çorbası Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli yemekleri arasında. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan tutmaç çorbası içindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile besin değeri yüksek yemeklerden. Peki, Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi.
#Tutmaç Çorbası Nasıl YapılırCoronavirus ile mücadele ettiğimiz bu günlerde Ramazan ayı da evde geçeceğe benziyor. Bu yıl kalabalık iftar yemeklerinden, çeşitli buluşmalardan sağlığımız için vazgeçmemiz önemli. Ancak evde de geleneksel Ramazan sofraları hazırlayabilir, sağlıklı bir şekilde oruç tutabiliriz.
#RAMAZANKoronavirüs salgını nedeniyle tüm zamanı evde geçiriyor, bütün işlerimizi de evden takip ediyoruz. Bu süreçte fazla kilo almamak için yediğimize ve içtiğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, karantina döneminde nasıl beslenmeliyiz? Kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler neler? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, konuyla ilgili önerilerde bulundu.
#Koronavirüsİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraDoğa, tarih ve zengin bir mutfak kültürü. Bu üçlü bir arada olduğunda o ülke ya da bölgenin turizmde şansı artıyor. 2 yıl kadar önce İncili Gastronomi Rehberi’nin ilkini yayınladığımız dönemde Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu rehberde mutlaka Adana da olmalı demişti.
#Müge AkgünŞişkinlik, kabızlık veya diğer bağırsak bozukluklarından şikayet ediyorsanız bazı doğal çözümler işinize yarayabilir! Tüm bu sorunların önüne geçmek ve doğal bağırsak temizliği yapmak için bilmeniz gerekenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç sıraladı.
#Bağırsak Temizliği