Sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri: Sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin?
Adıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
Sakala çarpan çorbası, Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yöresinde dul avrat çorbası olarak farklı isimlerle biliniyor. Adını, malzemelerinde bulunan erişteden alan sakala çarpan çorbası ev yapımı et suyu ya tavuk suyuyla daha da lezzetlendirilebilir. Sakala çarpan çorbası nasıl yapılır merak edenlere, işte çorbanın tarifi ve detayları...
SAKALA ÇARPAN ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı erişte
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 su bardağı et suyu (tavuk suyu ya da içme suyu)
SAKALA ÇARPAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Sabahtan mercimeklerimizi sıcak suyla akşama kadar bekletin.
Ardından, çorbaya başlarken suyunu süzün.
soğanı küp küp doğrayın ve yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonrasında, rendelediğiniz domatesleri ilave edip domateslerle 10 dk daha pişirin.
Salça ilave edip suyu ekleyin.
Suyu kaynadıktan sonra mercimekleri ve erişteleri ilave edin.
Erişteler şişene kadar pişirin ve ocaktan almaya yakın nar ekşisi ile tereyağını ekleyip bir taşım kaynatın.
Afiyet olsun...