Paylaş
Yılbaşı akşamı bir çoğumuz için çok özel bir gündür. Yeni yılı karşılarken içimizde hep bir sevinç ve umut olur. Yılbaşı gecesini dostlarımızla arkadaşlarımızla geçirmek isteriz. O gece için çok özel yemekler yaparız ve o gece günlük yeme-içme alışkanlığımızın çok dışına çıkarız. Bazılarımız da yılbaşı akşamını dışarda geçirir. Bu durumda hem çok uzun süre uykusuz kalınır hem yüksek sesli ortamlara maruz kalınır hem de çok yağlı ve çok çeşitli yemeklerle birlikte alkollü içkiler de tüketilebilir.
SABAH: 1 bardak ılık günlük süt içine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 tane küçük muz.
ARA: 1 fincan vücut dinlendirici çay
ÖĞLEN: 1 kase ertesi günü çorbası, haşlanmış sebzeler (brokoli, karnabahar, havuç, pancar) salata ve yoğurt.
ARA: 1 Bardak arındırıcı limonata , 2 grisini.
AKŞAM: 1 kase ertesi günü çorbası, haşlanmış sebzeler (karnabahar, brokoli, pancar, havuç), bol limonlu salata ve 1 kase yoğurt yenir.
ARA: 1 fincan vücut dinlendirici çay içilir.
MALZEMELER: 1 patates, 1 havuç, 1 kuru soğan, 1 ince dilim balkabağı, bir tutam ıspanak, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, bir tutam maydonoz, az taze zencefil, pulbiber, karabiber, limon, az tuz.
YAPILIŞI: Soğan, mercimek, patates, kabak ve havuç 5-6 bardak su ile haşlanır. Pişmeye yakın ıspanak içine koyulur. Bir taşım kaynatılır ve blendırdan geçirilir. İnce kıyılmış maydanoz, az zencefil, pul biber, karabiber ve limonla servis yapılır.
Tamamen bir sebze şöleni olan bu çorba tam bir lif deposu. Yüksek lif nedeni ile bağırsaklarda süpürge etkisi gösterir ve toksinlerden vücudu temizler. Kırmızı mercimeğin yüksek protein değeri nedeni ile de kişiyi tok tutar.
MALZEMELER: 1 şişe maden suyu, yarım limon, 1 havuç, 1 yeşil elma, 1 kivi
YAPILIŞI: Havuç, elma ve kivi katı meyve sıkacağı ile sıkılır. 1 şişe maden suyu ile karıştırılır, yarım limon suyu ilave edilir. İstenirse üzerine taze nane eklenir.
Dengeli bir elektrolit kaynağı olan maden suyunun içine koyacağınız yeşil elma, kivi ve limon yüksek C Vitamini le hücrelerinizi temizleyecek, metabolizmanızı canlandıracaktır. Havucun içerdiği Beta karoten ve şeker de hem hücresel onarım yaparken hem de vücudun ihtiyacı olan şekeri vererek kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlayacaktır.
MALZEMELER: 1 tutam ıhlamur, 3 dilim yeşil elma, ½ limon suyu, bir parça rulo tarçın,1 tatlı kaşığı bal.
YAPILIŞI: Elmalar ve rulo tarçın birlikte 5 dakika kaynatılır, son 1 dakika da ıhlamur atılır kapatılır, içerken içine 1tatlı kaşığı bal ilave edilir.
Paylaş