Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ekonomik reformla ilgili Ankara Ticaret Odası’ndan 6 öneri geldi. Hükümetten, devlet desteklerinde esnaf-tacir ayrımına son verilmesi, KDV sisteminde tek oranlı sisteme geçilmesi, vergi ödemelerinin tüm bankalarda yapılması ve borcunu düzenli ödeyenlere teşvik sağlanması istendi.
#GazetehaberleriSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinHatay’ın künefelik peyniri, Trabzon’un muhlamalık peyniri, Erzurum civil peyniri, onlarca çeşit tulum peyniri, Viyana’nın incirlisi, Kuzey İtalya’dan provolone... Ağız sulandıran, iştah kabartan bir liste bu. Her damağa, her keseye göre peynirler. Üstelik artık hepsini bir arada bulması da kolay. İstanbul’un en iyi peynirlerini satan dükkânları araştırdım.
#Peynir DükkanıMehmet Yaşin, Arda Türkmen ve Refika Birgül kafa kafaya verdi, sizin için mutfağa girdi. Bu mevsimde ne yenir, iyi yemek için nereye gidilir, en son keşifleri neler, evde fast food nasıl hazırlanır? İşte Hürriyet lezzet ekibinin topikten maş fasulyesine 24 iştah açıcı önerisi.
#Kasım300 restoran, yüzlerce aşçı, binlerce garson, onbinlerce tepsi, yüzbinlerce tabak, milyonlarca çatal-bıçak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük gastronomi etkinliğine hazır. Yeme-içme sektörünün temsilcileri, şefler, gurmeler ve lezzet tutkunları biraraya geldi, 9-12 Mayıs’ta İstanbul Küçükçiftlik Park’ta lezzete kazan kaldırıyor: Arçelik Gastro İstanbul Festivali.
Kütaş Grup'a ait Sir Winston House markasının Türkiye'deki isim hakkını satın alan İzmirli genç girişimci Hulusi Berik, Yaşar Üniversitesi kampüsünün ardından bayilik sistemiyle ikinci çay evini Kordon'da açtı. Türk halkının çay tiryakiliğini yatırıma dönüştüren Berik, bu yaz Çeşme Marina'daki Sir Winston Tea House Bistro ile francihising ağını genişletmeyi, İstanbul'dan gelen talepler üzerine, başta bu kent olmak üzere Türkiye'ye yayılmayı planlıyor.
Açık havada yemenin ve içmenin tadı başkadır. Özellikle de yüksek bir binanın tepesine kurulup, manzarının tadını çıkararak. İstanbul’un hem gece hem de gündüz olağanüstü güzel olan manzarasının zevki en çok roof barlarda çıkıyor. Ayaklar altına serilen İstanbul panoramasına bakarak içkinizi yudumlayabileceğiniz ve mekanların çatılarında yer alan İstanbul barları arasındaki en iyileri seçtik. Kara kış iyice bastırmadan keyfini sürüp bütün yorgunluğunuzu atabileceğiniz ve misafir ağırlayabileceğiniz bu barlar, manzaralarının yanı sıra müzikleri ve dekorasyonlarıyla da dikkat çekiyor.
Türk mutfağının temel malzemelerinden biri peynir. Onlarca çeşit arasında, Kars gravyeri, Van otlu peyniri gibi üretildiği kentin adıyla anılanları da var. Dünyada binden fazla peynir çeşidi olduğu biliniyor. Buna karşılık Çin gibi, mutfak kültüründe peynirin yeri bulunmayan topluluklar da bulunuyor.
Kelime anlamına baktığınızda füzyonun karşısında birleşme, karışım, bir araya gelme açıklamalarını görürsünüz. Füzyon mutfağı denilince de böyle bir şey anlamak lazım: Değişik yörelerin yemek pişirme teknik ve malzemelerinin bilinçli bir şekilde aynı tabakta karışması, birleşmesi esasına dayanan, özgün, yaratıcı ve yenilikçi bir teknik bu.
Eski Cezayir, şimdiki Fransız Sokağı özellikle haftasonları dolu oluyor. Birçok mekanda canlı müzik programı var. Vedat Sakman’ın sahne aldığı Chez Sakman, Akdeniz Akşamları şarkısıyla tanınan Serhan Kelleözü’nün çıktığı Cafe A Mille ve Savaş Ay’ın oğlunun çıktığı La Chance bunlar arasında. Ayrıca bugünden itibaren 30 Aralık perşembe gününe kadar sokakta yılbaşı etkinlikleri var.