Alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor, biliyoruz. Ancak sağlığınızı korumak ve vücudunuzu formda tutmak istiyorsanız yemekten sonra yapılan 7 yanlışa göz atmalısınız. Listede sizin de sıklıkla yaptığınız maddeler varsa bir an önce vazgeçmenizi öneriyoruz. İşte yemekten sonra yapılan 7 yanlış…
#Yemek YemekÖzellikle çalışan anne babalar için aile büyüklerinin çocuk bakımına yardımcı olmaları paha biçilmez bir şey. Buna rağmen torunlarına özenle bakan büyüklerimizle çocuk bakımı konusunda anlaşmazlık yaşamak oldukça yaygın bir sorun. Kendi tecrübelerine ve deneyimlerine güvenen büyüklerle, çocuklarını kendi yöntemleriyle büyütmek isteyen anne babalar arasında zaman zaman gergin anlar yaşanabiliyor. Biz de 'Bir Sorudan Fazlası' serimizde çocuk büyütürken kuşak çatışması yaşayanlara kulak verdik.
#Çocuk BakımıSağlıklı beslensek de bazen cips, patates kızartması, burger ya da pizza gibi fast food gıdalardan tüketmek isteyebiliyoruz. Çok fazla yağlı yiyecek tükettiğinizde, zararlı etkilerini silmek için yapabileceğiniz birkaç önemli adım var. O adımlar nelerdir? İşte yağlı besinlerin etkilerinden kurtulmanın basit ama etkili yolları...
#Yağlı YemekGastrit, rahatsız edici bir kronik hastalık. Yediğimiz sağlıksız yiyeceklerin, tedavi etmesi için başvurduğumuz bazı ilaçların, aşırı sigara ve alkol tüketiminin tetiklediği gastrit, doğada bulunan ve dikkatli bir şekilde kombine edilen bazı bitkilerle hafifletebilir. Mide mukoza zarının iltihabıdır bu hastalık. Karın ağrısı ve sindirim problemleri görülebilir. Kahve ve gazlı içecekler aşırı miktarda mide asidi oluşturduğu için bunlardan uzak durması gerekir hastaların. Doğada, kronik gastrit için de bazı çözümler bulabiliriz. Ama uzmanların gösterdiği yoldan giderek..
#GastritAtıştırmaların kimlere önerilip önerilmeyeceğine metabolizmanın durumuna bakarak karar vermek lazım. “Hipoglisemisi” olan birine “atıştırma yapma” demek ne kadar yanlışsa, “insülin direnci” olan birine “günde 6-8 kere ye” demek de bir o kadar yanlıştır.
#Osman MüftüoğluYaza girerken yapılan tatil planları, bizi bir kaç beden daha küçülmek ve hayalini kurduğumuz bikini ve mayolara girmek için diyetler yapmaya zorluyor. Ancak gidilen oteller, yeme içmenin sınırsız olduğu tatil köyleri, verilen o bir kaç kilonun da fazlası ile geri alınmasına sebep oluyor. Emsey Hospital’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Evnur Saray, yazın alınan bu kiloları vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.
#YazHer Ramazan ayında iftara, sahura özel beslenme tavsiyeleri verilir. Ancak bu yıl tavsiyeleri çok daha dikkatli okuyun. Çünkü bu yıl Ramazan'ın ilk günlerinde 16 saati aşkın, son günlerinde ise 15 saati aşkın açlık süresi olacak. Yemeye, içmeye, uykuya özen gösterin. Açlık, susuzluk kadar, uykusuzluk da etkileyebilir.